Kép

Johnnie Walker K2 Expedíció 2016

Napló
2016. 07. 21.

Ma csak röviden, hiszen az éjszakai indulás miatt korán vacsizunk és mindjárt a nyakamba lötykölik a levest! Vagy a jakpörköltet!

A fantasztikus, napos idő bizony kitartott ma is! Reggel újult erővel pattantunk ki sátrainkból. A szokásos egy tükörtojás helyett most rántotta indította be a napot, így még nagyobb lendülettel vetettük bele magunkat a készülődésbe! Építettünk egy új csortent is, így éjjel e fontos szertartás melengető és védelmező lángja fényében indulhatunk majd el! Néhány óra múlva bakancsot húzunk és nekivágunk, hogy közvetlenül elérjük a kettes tábort. Legutóbb is így tettünk. Holnapután pedig irány a harmadik magassági tábor, azaz 7400 méter. Minden további tervünk közérzetünktől és az időjárás előrejelzés pontosságától függ majd. Minden esetre, alighanem a legfontosabb akklimatizációs körünknek nézünk elébe! Zsong a tábor, mindenki pakolászik, készülődik, sokan már el is indultak, sőt, néhányan – az előretolt alaptáborban és az 1. táborban éjszakázva – már tegnap átvágtak a gleccseren. Az oxigénpalackkal mászóknak ez az egyértelmű csúcsmászó ablakuk. Azonban, a lavinák gyakorisága alapján minden plusz idő csakis jót tehet az útnak...

Kedveskéink! - ahogy drága túracimboránk mondani szokta. Egy pár napig odafenn leszünk! De jó is ott, a magasban! Viharban, fagyban. Együtt. Veletek.

We keep walking.Suhajda Szilárd

Szponzorok

Johnnie Walker Névadó szponzor
Dig-Build Kft. Kiemelt szponzor
Békéscsaba városa Kiemelt szponzor
Fa Társ szponzor
Vademecum Társ szponzor
Schwarzkopf Társ szponzor
REON Digital Társ szponzor
Zajo Társ szponzor
Pharmapaletta Társ szponzor
G-Shock Társ szponzor
Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Társ szponzor
Zé-Pé Café Kft. Társ szponzor
Dextramedia Kft. Társ szponzor
Vet-Produkt Kft. Társ szponzor
Kopp Export-Import Kft. Társ szponzor