Kép

Johnnie Walker K2 Expedíció 2016

Napló
2016. 07. 18.

Reggelente súlyos hó-paplant rázunk le sátrainkról. Van valami szomorú, elmúlás-hangulatú szépség napjainkban. Itt, a világ végén, a fehér, szüntelenül kavargó semmiben botorkálunk nap, nap után, jégen, sziklán csoszogva.

Folyamatosan esik a hó. Néha szakad. Néha szállingózik. Néha szitál. A napelemekből maximum 10 perceket tudunk kicsikarni, aztán visítani kezd az inverter, lemerül az akkumulátor és újból csak a táborra szakadó hóesés zajait hallani. Egy-egy ponyván eléri a hótakaró a kritikus tömeget és sistergő zörejjel a földre csúszik egy hókupac.

Valóban: az előrejelzések mutatnak egy ablakot 25-26 körül, de mi még nem aludtunk a 3-as táborban, így elég elkeseredett, "csak azért is" csúcstámadás lesz, lenne ez... Az egyértelmű, hogy MOST semmilyen lehetőségünk nincs a mozgolódásra.

Az első kínálkozó alkalommal felmegyünk – akárminek is nevezzük majd: csúcstámadásnak, akklimatizációnak – aztán, ha nem érjük el a csúcsot, reménykedünk majd, hogy az időjárás felajánl még egy lehetőséget augusztus elején... Insallah!

Be kell ismernünk, ezek a Johnnie Walker K2 Expedíció legemberpróbálóbb napjai...Klein Dávid

Szponzorok

Johnnie Walker Névadó szponzor
Dig-Build Kft. Kiemelt szponzor
Békéscsaba városa Kiemelt szponzor
Fa Társ szponzor
Vademecum Társ szponzor
Schwarzkopf Társ szponzor
REON Digital Társ szponzor
Zajo Társ szponzor
Pharmapaletta Társ szponzor
G-Shock Társ szponzor
Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Társ szponzor
Zé-Pé Café Kft. Társ szponzor
Dextramedia Kft. Társ szponzor
Vet-Produkt Kft. Társ szponzor
Kopp Export-Import Kft. Társ szponzor