Kép

Johnnie Walker K2 Expedíció 2016

Napló
2016. 07. 16.

A nagy dilemmánk: el tudjuk-e kapni a 25-26 környékén nyíló ablakot? Az OMSZ előrejelzése 10 napra lát el, így nem tudhatjuk, hogy kibontakozó időjárási ablak eltart-e majd 27-28-ig, amikor mi be tudnánk kapcsolódni... Nekünk feltétlenül kell még egy akklimatizációs kör, amit – ha minden jól megy – 19-én tudunk elkezdeni...

Ezek a kérdések zsongnak a fejünkben, miközben körülöttünk néha szállingózik, néha szitál, néha szakad a hó. Meleg van. A hóesés időnként esőbe (!) vált, ami nagyon szokatlan. Sajnos a leeső csapadék, hó, nedves, így – tömeget képezve – igazán veszélyes lavinákat hozhat létre.

A délelőtt egy elfogadható időszakát kihasználva Szilárddal lebontjuk alaptábori sátrainkat és több órás munkával új platformokat építünk sziklákból, kavicsból. (Mivel gleccseren táborozunk, pár hét után a sátor körül leolvad minden és egy idő után egy – a sátor alapterületéhez képes jóval kisebb – jégtornyocskán billeg a sátor, aminek szélei csúnyán lelógnak mindenfele. Ilyenkor itt az ideje egy alapos lakásfelújításnak...)

Közvetlenül ebéd előtt örömmel költözünk be új, tágas, vízszintes sátrainkba. (Ebédre a srácok hamburgert készítenek, helyben sütött cipóval!!!)

Este Dexternek gyereke születik és - amíg ki nem fogy a szufla a laptopból - egy sorozatgyilkos családi életével ismerkedem.Klein Dávid 

Szponzorok

Johnnie Walker Névadó szponzor
Dig-Build Kft. Kiemelt szponzor
Békéscsaba városa Kiemelt szponzor
Fa Társ szponzor
Vademecum Társ szponzor
Schwarzkopf Társ szponzor
REON Digital Társ szponzor
Zajo Társ szponzor
Pharmapaletta Társ szponzor
G-Shock Társ szponzor
Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Társ szponzor
Zé-Pé Café Kft. Társ szponzor
Dextramedia Kft. Társ szponzor
Vet-Produkt Kft. Társ szponzor
Kopp Export-Import Kft. Társ szponzor