Kép

Johnnie Walker K2 Expedíció 2016

Napló
2016. 06. 28.

Azt hiszem, egy hét poros, göröngyös vándorút után már mindketten nagyon várjuk, hogy berendezkedjünk alaptáborunkban. Különös érzés felkelni itt, a Broad Peak alaptáborában, alig 2 órányi gyaloglásra eljövendő otthonunktól.

A rövidke utat izgatott várakozással tesszük meg. Aztán egyszerre – csiribi-csirábá – itt vagyunk. Felettünk magasodik a Hegyünk, a K2 szigorú piramisa, mi pedig egy jeges sziklás oldalmorénán álldogálunk, szanaszét heverő zsákjaink és széthajigált hordóink között.

Bár az alaptábort már a reggeli órákban elértük (megint korán indultunk), egyszerre azonban azt vesszük észre, hogy elszaladt a nap, vacsoraidő van. Reggeltől estig feszített tempóban dolgoztunk, hogy élhetővé tegyük ezt a kietlen vidéket.

Mivel gleccseren sátrazunk, így nehéz munka kifaragni a jégből egy-egy vízszintes sátorhelyet, amit sziklákkal, kőzuzalékkal rakunk ki. A sátrak felállítása után a rengeteg felszerelés szortírozása, bepakolása következik, majd villanyt szerelünk a központi sátorban, hisz az elektromos kütyüknek töltésre lesz szükségük...

Este fáradtan, de elégedetten térünk nyugovóra. Itthon vagyunk.Klein Dávid

Szponzorok

Johnnie Walker Névadó szponzor
Dig-Build Kft. Kiemelt szponzor
Békéscsaba városa Kiemelt szponzor
Fa Társ szponzor
Vademecum Társ szponzor
Schwarzkopf Társ szponzor
REON Digital Társ szponzor
Zajo Társ szponzor
Pharmapaletta Társ szponzor
G-Shock Társ szponzor
Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Társ szponzor
Zé-Pé Café Kft. Társ szponzor
Dextramedia Kft. Társ szponzor
Vet-Produkt Kft. Társ szponzor
Kopp Export-Import Kft. Társ szponzor